Przemysł spożywczy


Przemysł spożywczy

Utrzymanie higieny w przemyśle spożywczym wymaga uzyskania gładkich powierzchni.
Najlepszym sposobem jest elektrochemiczne polerowanie. Urządzenia po elektropolerowaniu są łatwe do czyszczenia, a wysoki ich połysk znacznie zwiększa ich walory estetyczne. Tak przygotowana powierzchnia posiada wysoką trwałość i odporność korozyjną na substancje organiczne (m.in. kwas mlekowy, kwas octowy, alkohole). Ponadto następuje znaczne ograniczenie rozwoju bakterii i drobnoustrojów na wygładzonej powierzchni urządzeń mających kontakt z żywnością.Niektóre elementy konstrukcji maszyn i urządzeń, które nie mają bezpośredniego kontaktu z żywnością poddaje się tylko procesowi trawienia chemicznego.

Zbiornik na mleko po elektropolerowaniu

ECM sp. z o.o. posiada największe zdolności produkcyjne obróbki stali kwasoodpornej w Polsce. Obecnie wykonujemy systematyczną obróbkę ok. 500 elementów do maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.
Są to zarówno drobne elementy i niewielkie części, jak również duże urządzenia tj: zbiorniki na mleko, kanały przepływowe, korpusy pomp, filtry do wody, kadzie do wytwarzania serów, instalacje do rozlewu spirytusu oraz kosze do sterylizacji sztućców.

  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • 6
  • 9
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
  • 8
  • 6
  • 9
  • 5
  • 1

Zakład Produkcyjny

ECM Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
ul. Fabryczna 10 budynek D-8
Wrocławski Park Przemysłowy
53-609 Wrocław

tel./fax. +48 71/ 356 59 20
e-mail: biuro@elektropoler.com.pl

Dane dodatkowe:

KRS 0000321008
NR KONTA: 28 1090 2503 0000 0001 3078 0093

Siedziba spółki
ECM SP. Z O.O. i WSPÓLNICY SP. K.
53-418 WROCŁAW, UL. SZCZĘŚLIWA 38A/2
NIP 894-29-64-794
REGON 02091437

Media społecznościowe

Back to Top